top of page
Zoeken
  • martjournalist

Recept: Overheerlijke Vegan Eiwitrijke Hutspot

Bijgewerkt op: 11 feb. 2022

Simpel, goedkoop, vegan en boordevol eiwitten. Deze vegan eiwitrijke hutspot is puur krachtvoer!Recept Vegan Hutspot (Eiwitten!)

Ben je een haastige sporter, gebrekkige kok, of zit je krap bij kas? Dit recept is hartstikke voedzaam, supersimpel, en bovenal ook nog eens goedkoop. Tijd om je mouwen op te stropen, en kokkerellen maar!


Ingrediënten (voor 4p, of 2 grote eters):

-1 pak vegan spekjes

-1 kg kruimige aardappelen

-500 gr winterpeen

-500 gr uien

-400 gr bruine bonen

-1 bouillonblok (groente)

-1 el margarine

-50 gram vegan boter (bijvoorbeeld van VioLife)

-Peper

Bereidingswijze vegan hutspot:

Zet een flinke pan met water op. Schil vervolgens de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Verwijder het kontje van de winterpenen, maak ze schoon, en snijd wederom in grove stukken. Schil en snipper de ui. Als het water kookt voeg je het bouillonblokje toe, gevolgd door de aardappelen, wortel, ui en bruine bonen (inclusief vocht).


Kook de hutspot in een klein halfuurtje, op zacht vuur, gaar. Een paar minuutjes voor je begint met afgieten, bak je de spekjes in een pannetje met de margarine. Schenk wat van het vocht uit dit pannetje in een kommetje.


Na een klein half uurtje giet je de pan hutspot af, maar bewaar je ook wat van 't vocht. Samen met het vocht uit de spekjes pan is dit je vegan jus. Stamp vervolgens alle groenten, samen met wat vegan boter en peper, door elkaar. Warm nog heel even op, voeg de spekjes toe, top af met je eigen vegan jus - en geniet van de eiwitrijke vegan hutspot!


Macro's eiwitrijke vegan hutspot:

We gaan hier uit van de gehele maaltijd*, knappe jongen als je die helemaal weet weg te werken. Eiwitboost? Voeg dan nog een pakje spekjes toe: veel eiwitten, weinig koolhydraten en vetten!


-84 gram eiwitten

-215 gram koolhydraten

-45 gram vetten
45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page